FAQ

Vanliga frågor och svar

Mellan två punkter exempelvis husfasader eller husfasad och två fristående master. Den kan också sättas upp i er befintliga pergola. Det ultimata är en pergola som är horisontellt byggd.

Den kan göras med ett maximalt utfall på 7 meter och en maxbredd på 14 meter med de två bärprofilerna som monteras under de överliggande reglarna i er pergola. Max bredd för en frihängande bärprofil, dvs utan överliggande reglar är 7 meter.

Våra standardmodeller finns i svart eller vitt. Det går att få i valfri färg mot ett pristillägg.

Se HÄR vilka färger och varianter det finns till ert pergolatak.

Normalt upp till 12m/sekund. Vi rekommenderar att ni har taket infällt när ni inte använder det. Pergolatak EVO2 är ett säsongstak som ska användas under sommarhalvåret. Det tål inte belastning från snö eller att lämnas ute för att skydda dynor från regn en hel säsong.

Klicka här för att se detaljbilder på hjulsystemet.

Vi erbjuder även motordrivna tak som endast monteras av vår personal.

Duken kan rengöras med såpa och varmvatten eller specialrengöring från tillverkaren Ferrari Soltis. Högtryckstvätt ska inte användas.

Antingen plockar ni ner taket inför vintern eller köper ni ett måttanpassat vinterfodral som vi syr i kapellduk. Vi syr upp dessa på hösten innan ni förvarar taket under vintern.

Det medföljer utförliga montageanvisningar hur ni monterar pergolataket. För tak som monteras i pergola med överliggare krävs 2 personer till montaget. För de frihängande taken är det bäst med 3 eller 4 personer så att allt går rätt till.

Vi skickar långgods över hela Sverige med DHL. Läs mer här.

Nej, men det behövs en bygganmälan. Det behövs inget bygglov för vårt öppningsbara pergolasegel.